Okumadan Geçme

Facebook

29 Ekim 2010 Cuma

Çilekeş Röportaj Soruları-ydı


Tam 2 yıl öncesinde rockhayat.com adına Çilekeş grubuyla yapma sözünü aldığımız röportaj için hazırladığım sorulardı bunlar. Mail yoluyla yapılacaktı röportaj. Soruları göndermiştim ama cevap gelmemişti. İşte o sorular;

Çilekeş Röportaj Soruları

Merhabalar;

1) Rock müzik dışında sizi özellikle etkileyen biri var mı?

2) Müzikal anlamda olmak istediği yerde misiniz?

3) Müzikle uğraşmasaydım başka bir işi müzikten daha iyi yapardım dediğiniz bir iş var mı? Hangi alanlarda yetenekleriniz var?

4) Gelecekte oturup arkanıza geçmişinize baktığınızda keşke müzik olmasaydı hayatımda demekten hiç korktunuz mu? Müzisyen olmayı tercih etmekle kendiniz için en doğru tercihi yaptığınıza inanıyor musunuz?

5) İlk albümünüzle çok önemli bir çıkış yaptınız. 2. albümünüze bakıldığında ilk albümdeki kadar ilgi görmemiş gibi bir izlenim var. Bunun yanında ilk albümünüzü beğenen dinleyici kitlesiyle 2. albümünüzü beğenen dinleyici kitlesinde de bir fark gözlemlemiş bulunmaktayım. Tabi bu farkın oluşmasında albümlerin farklı olmasının da payı büyük. Hatta bir arkadaşıma sorduğumda iki albümü kıyaslasan ne dersin diye verdiği yanıt şu: "Kıyaslayamıyorum. Messi ile Puyol'u kıyaslamak gibi birşey" dedi. Sizce bu farkın sebebi ne? İki albüm arasında özellikle sözlerde de farklılaşma var. Farkın oluşmasında bunun mu etkisi fazla yoksa müzikal bir değişim söz konusu mu?

6) Amatör gruplar içinde beğendiğiniz gruplar var mı?

7) Türkiye'de denenmemiş olan, ama sizin yaptığınız gibi bir patlama yapabileceğini düşündüğünüz müzik türleri var mı?

8) Dinleyici kitlenizden memnun musunuz? Şarkılarınızda dinleyicilerinize özel olarak vermek istediğiniz mesajları aldıklarına inanıyor musunuz? Müziğinizin her kesim tarafından dinlenmesini ister misiniz?

9) Konserlerde çalmaktan en çok keyif aldığınız ve seyircilerle aranızda en iyi uyumu sağlayan parçalar hangileri? En çok nerelerde verdiğiniz konserler sizleri şaşırttı? Özel şehirler var mı konserlerden daha keyif aldığınız?

10) Kendi adıma konuşacak olursam; yaş ilerledikçe konserlerden aldığım tatlarda farklılaşma oluştu. Eskiden konsere gideyim hoplıyım zıplıyım gibi bir düşüncem vardı. Artık eskisi gibi keyif almıyorum. Sizler hem dinleyici hem de müziği icra edenler olarak baktığınızda bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizlerde de benzer durumlar oluştu mu?


11) İlk albümünüze göre şarkı sözlerinde farklılık dikkati çekiyor. Mesela akrep klibinizdeki imaj değişikliği de oldukça dikkat çekici.
Bu farklılık önceden planlanan bir şey miydi? Yoksa şartlar mı öyle gelişti diyelim. 2. albümde sosyal mesaj içeren şarkılar fazlaca bulunmakta. İlk albümünüzde de bu tür şarkılar fazlaca bulunmuş olsaydı yine aynı çıkışı yapabileceğinizi düşünür müydünüz?

6 yorum:

ceren dedi ki...

eheh blogger camiası olarak cevaplasak mı?

ilnevyA dedi ki...

Evet özellikle 5 ve 11. soruları cevaplayalım. Bence cevap gelmemesinin nedeni de 11. soruydu :)

Mörşıl dedi ki...

bence adamlar çekinmişler cevap vermeye :)

İrma dedi ki...

sen direk fikrini belli etmişsin 1. albümden bi tane daha yapamadınız olmamış demişsin adamlarda cevaplamamışlar:)şimdi açayım 1.albümlerinden bi şarkı:D

Unknown dedi ki...

daha bugün dinledim arşivi karıştırken ve öldü mü lan bunlar diyodum. çıktıkları sene sktri boktan bir konserlerini izlemiştim de bıraksınlar müzik işini kaportacı olsunlar.ama cumhuru alabilirim onda sıkıntı yok :D hahaha yine ezik grup olduklarını değiştirmiyor hiçbişi...tırsmışlar cevaplamamışlar.götleri kalkmış..şimdi yolla cevaplarlar.söndüler ya :D

degno dedi ki...

röportaj soruları gönderip, cevapları yayınlamak değildir ki, gelen cevaba göre senin soruların da şekillenmelidir.soruların gidişatı bellidir temelde, nelere değinmek istediğin bellidir ama gelen cevaplara göre de yeni sorular ortaya çıkar...maille röportaj olmaz...