Okumadan Geçme

Facebook

14 Ekim 2010 Perşembe

Uzatmalı Sevgilim


3. uzatma yılında olunca tadı kaçan eylem haline geldi artık. 1 yıl uzatmak mazur görülebilir. Hani dersin bi daha mı okucaz, bi daha mı yaşıcaz üniversite hayatını, özgürlüğünü, rahatlığını filan. 2. yıl bile mazur görülsün hadi. Görülmez ama. 2. yılda da en azından konuşacak, muhabbet edecek arkadaşlar kalmıştı.

Geldik 3. yıla. En acısı da bu ve bundan sonraki seneler işte. Bugün ilk kez okula gittim bu dönem. Kendi dönemimden kimse kalmadı artık. Taha kalmış olsa yeterdi bana. Ama o da bitirdi geçen dönem. Konuşacak bir adam bile yok okulda artık. Dersi beklerken tek başımaydım, derste bi köşede tek başıma oturdum. Dersten çıktım kantine indim. Eskiden kantindeki masaların yarısı tanıdık olurdu birine çökerdik. Şimdi bir tane bile yok o tanıdıklardan o masalarda. Ve tek başıma oturabilmek için bile boş bir masa bulamadım. Evin yolunu tuttum çaresiz. Hissedilenler iyi şeyler değil şüphesiz ki.

Artık iyice sıkıcı hale geldi okul. Haftada tek bir derse gireceğim için şanslıyım en azından. Bunları daha az yaşayacağım.

Bakıyorum etrafa. Okula bu sene gelenler 92 doğumlu. Bebeler mebeler filan diye geçiriyosun ya içinden. 6 sene önce biz de o bebelerdendik. Uzatmaları görünce oha o kadar da nasıl uzatmışlar ki derdik.

6 sene ne çabuk geçti. 7. yıla başladık. 8'i görmesem bari artık. Eşşek değilsem görmem. Bu sene sonunda anlayacağız bakalım.

Bu sene bitiyo mu diye soranlara verdiğim yanıt gibi? "Eşşek değilim ya? Bitiririm heralde."

14 yorum:

Mathilde dedi ki...

işte ben :( ben de bu durumdayım. herkes mezun olmuş, kalmışım tek başıma 6. yılımda..

ilnevyA dedi ki...

çok koyuyo bu durum ya. mezun olamamak değil, tek başına kalmış olmak. çok kötü..

Unknown dedi ki...

heh ben de varım bende..alın beni de aranıza:)herkesler mezun bi ben değilim..ne zor şey yahu..gidemiyorum bile okula.resmen stres oluyorum. yeni yeni tipler..aslında onlar yeni değil de sen yeniymişsin gibi oluyor. bilirim kantine indiğinde hiçbir masanın tanıdık olmamasını kimsenin yanına çökememeyi..offf nası bir ezikruh haline bürünürsün o anlar..bitsede gitsek...

İrma dedi ki...

işte bu sıkıntılar sonucunda biter artık o sınıfta tek başına oturmak ne kadar kötü bişi kendine arkadaş edinmemeye bak ebi filan diye yanına gelirlerse kovala ben mezun olcam de:)

schrödingerin kedisi dedi ki...

yazar burada bir iki sene sonraki halimden bahsetmiş..
gene de haline şükret diyorum, yat kalk erkeksin diye dua et diyorum. ben okulu uzattığım vakit muhtemelen hemcinsim dahi olmayacak çevrede. 95'li kız bile kabulüm olacak o vakit, düşün artık durumun vahimliğini..
son olarak, haydi kızlar mühendisliğe! :P

AsiKuzeyli dedi ki...

Sanırsam izinden geliyorum..

Çok koyuyor hem de çok...

ilnevyA dedi ki...

schrödinger'in kedisi;
Haydi kızlar mühendisliğe kampanyasına 2-3 sene önce destek veriyordum ben de. Kampanya baya da işe yaradı, kızların oranı nerdeyse yarı yarıya arttı fakültede. Ve o kızlar yüzünden artık kantinde yer bulamaz oldum işte. Şimdi anlıyorum ki yanlış taraftaymışım zamanında.

irma; 40 kere söylersek olur dimi? 1) ben mezun olcam.

Selami; gelme izimden gelme; hala vaktin varken toparla. 6'dan öteye geçme.

zey0zey dedi ki...

acını yürekten paylaşıyorum bir yıl uzatmalı öğrenci olaraktan =(

AsiKuzeyli dedi ki...

Nasıl gelmeyeyim.. Şimdiden 2 sene garanti :(

tahadbx dedi ki...

bebeeem gelirim ben. seninle derse girerim. okula yeniden başlarım ulaaaa. sen yalnız kalma yeterki :D ama ben askere gidip geliyim ondan sonra. ama askerlik kayseriye düşerse o zman kaçıp kaçıp gelirim derse.... seni suya attığım günleri düşün, beni hatırla, yalnız kalmazsın o zaman :D

ilnevyA dedi ki...

bok vardı di mi bitirdin? :D suya atan bendim bi kere. sonra intikamını almana da izin verdim, çimlerin üstünde dünya kupasını kazandıran golü atmış gibi kaydım suların arasında. ah ulan be ah!..

tahadbx dedi ki...

adi tosba. utanmadan suya atan bendim dion. duşun altına girip giden günlerim oldu dye şarkı söylesem o kadar ıslanmazdım. ama o kafayla da pek hissetmedim gerçi. he bok vardı. bitirdim, boka ulaşdım. mutluyum :D

ilnevyA dedi ki...

benzetmelerimize kurban :D

damdabirivar dedi ki...

6. yıl berbat arkadaş güzel tercuman olmuş..

şimdi gecelerin adamı oldum...ah bide hocalar aklıma geliyor tek tek bu geçirirmi bu ne yapar ?empatik insan oldum ii ce.

sayısızca küfürden sonra neyse deyip oturmak dersin başına tabi çalış hadi kafanda 1 milyon düşüceyle..
evdekilerin dırdırı... bla blaa akrabalardan uzağım çok şükür.