Okumadan Geçme

Facebook

6 Aralık 2011 Salı

Gölgede Kalanlar #1 - Flört

Uzun zamandır aklımda olan bir şeydi "Gölgede Kalanlar" adı altında çok fazla bilinmeyen grupları, filmleri yazmak. Başlangıç Flört'e kısmetmiş.


Kim Bunlar adıyla tanımıştık onları aslında 90'ların ortalarında. Atabarı'nı söylemişlerdi, klip çekmişlerdi ve tanınmışlardı. Daha sonra isim değişikliğine giderek "Flört" oldular. 2003-2004 civarıydı Flört ismiyle onları tanımam. Lisedeyken Radyo D'de Maximum Rock'ta haftanın en sıkı 10'lusunda "Cemiyette Pişiyoruz" şarkılarını duymuştum ilk olarak. "Ulan kim bunlar kim bunlar" diye arayıp dururken aslında onların eski "Kim Bunlar", olduğunu öğrenmek hoş bir sürpriz olmuştu. Daha sonra albümlerini de edinmiştim ve gerçekten güzel şarkıları vardı. Gördüklerinden daha fazla ilgi, alakayı hakediyorlardı bence. O dönemler çokça çıkan bir sürü gruptan, isimden daha kaliteli, daha iyi işler yapmışlardı. Yalnızlık Mevsimi, Rasta Baba, Yola Devam şarkıları 2001 yılında grupla aynı adı taşıyan Flört albümünün benim için öne çıkan parçalarıydı. Bir şarkı daha var benim için öne çıkan ama, onun hakkındaki kelamı en sona bırakıyorum.

2003 yılının sonlarında ise Flört adıyla ikinci albümleri olan Cemiyette Pişiyoruz albümünü çıkardılar. Bu albümde ise; albüme adını veren Cemiyette Pişiyoruz, Bir Tek Sen Gelmedin, İstanbul, Modern Ortam Romantikleri, Şakalar, Bize Dervişler Geldi öne çıkan parçalar oldu, yine benim için.

Bu iki albümden sonra uzun bir ara veren grup 2010 yılında Demli isimli albümüyle geri dönüş yaptı. Bu albümde ise Toprak Ana, Uyanman Lazım, Kafayı Yedim, Sevmez Olaydım, Eski Dostum en çok dinlediğim şarkılarıydı.

Grubun web sitesinden daha detaylı bilgi edinmek mümkün: http://www.flortmuzik.com

En sevdiğim ve en çok dinlediğim şarkıları Yola Devam. Şarkının bir de yeni versiyonunu yaptılar bu yıl. Bu hali de değişik ve güzel olmuş bence. Dinlemek isterseniz:

Gökyüzüne fırça fırça boya sürerdim
Altına imzamı atıp eve dönerdim
Şeytana kurşun sıktım, yine ölmedi
Başım döndü ben döndüm, kimse görmedi
Hadi yola devam bu usta
Hadi yola devam be kaptan
Aramızda koca dağlar
Hadi dümenin başına kaptan

Gelelim ilk albümlerindeki o en anlamlı şarkıya.(Geldik o malum şarkıya arkadaşlar) "Onun Adı Hasan" şarkısı tabi ki. Sanki benim için yazmışlar şarkıyı. Bu şarkıyı dinledikçe beni hatırlayın dicem ama, internette hiçbir yerde yok, elinizde yoksa dinleyemeyeceksiniz. Fizy'de vardı, ordaki de silinmiş sanırım. Ben açamadım. Zaten boşverin, beni hatırlayıp da n'apcaksınız di mi ama?

6 yorum:

Armonika dedi ki...

Melaba! bloğunu okumayı özlemiş ben ara vermiştim bayadır yenisini açtım.Ben geldim yani.

ilnevyA dedi ki...

Hoşgeldin, nick de değişmiş sanki? Hatırlayamadım.

Ara vermiştin, yenisini açtın. Ara verme sırası bana geliyor.

Uğur Böceği dedi ki...

Çok hoş bir paylaşım ilk defa duydum flört gurubunu... Sayende dinlemiş oldum:)

Armonika dedi ki...

Önceki nickim letheydi,değiştirdim evet. ara vermek iyidir,vakit gelmişse ver.

ilnevyA dedi ki...

Uğur Böceği; iyidir Flört, adından çok daha iyidir hele.

Armonika; tamam hatırladım, nasıl diyor ingiliz'ler velkam bek.

Adsız dedi ki...

Hey biraz geç kalmışım sanki yorum için ama yazmazsam olmaz dedim. İyi ettim mi? Neyse lafı uzatmayacağım bu grubun benim için önemini paylaşmak istedim.
Vaktin berkinde isimleri hala Kim Bunlarken TRT1 de yayınlanan bi röportajlarında grup üyeleri düşünce gücü ile zayıf kaldıklarını söylemişlerdi. Bu olay bana çok çekici geldi zihin gücü ile bedene hülmedebilme fikri içimde garip bi coşku uyandırdı. Hemen peşinden insanın düşünce gücü ile bedenine neler yapabileceğini düşünüp akılıma ilk gelen (kendime zarar vermek amaçlı) düşünce gücü ile hasta olma fikrini denedim ve başardım. Aradan yıllar geçti grup kayboldu senin de anlattığın gibi isim değiştirip devam ettiklerini de 'Onun adı Hasan' şarkısını da senden öğrendim. Bu grup baya özeldi benim için sanırım hala aynı özel sen ve senin gibiler varken kıymetleri bilinir.