Okumadan Geçme

Facebook

16 Haziran 2010 Çarşamba

İş Bilmez Zat'lar


"Dünyanın en güç işi, bir işin nasıl yapılacağını bilirken, başka birinin nasıl yapamadığını ses çıkarmadan seyretmektir."

"Mevlana"

Uzun zamandır belirtmek istediğim bir şeydi bu. Mevlana çok kısa ve güzel olarak özetlemiş. İş hayatındaki en büyük sıkıntıdır bu. Özellikle üstünüz olan bir kişiyse işi yapamayan çok daha zordur.

Exel'deki iki dakikalık işi yarım saatte yapamaz böyleleri. Yarım saat uğraşır uğraşır ve size ilk haliyle geri verir yaptığını zannettiği şeyi. Siz birşey diyemezsiniz şöyle yapılıyor kolayca diye. Aslında diyebilirsiniz ama sürünsün, uğraşsın diye geçer içinizden engel olursunuz kendinize. İçiniz içinizi yer o kıvrandıkça. Bir yandan zevk alırsınız onun kıvranmasından. Bir de laf anlamayan andavalın biridir bu kişi mutlak sürette. Hepsine tamam ama o en sondaki dedikleri kahreder sizi. Hiçbir değişiklik yapamamıştır üzerinde uğraştığı exel dosyasında ama "Böyle çok iyi oldu, bundan iyisi can sağlığı." der o zat açığını örtmek için. Hay seni oraya oturtanın dersiniz. Kaderinize lanet edersiniz. Aldığınız zevk damağınızda kalır. Eşe dosta anlatırsınız, güler taşşak geçersiniz. Ama o adam hiç olmaması gereken yerde oturuyordur. Gerçeğin bir diğeri de budur.

Halit'e selamlar..

Hiç yorum yok: