Okumadan Geçme

Facebook

24 Şubat 2011 Perşembe

6 Yıl 6 Şarkı

Hayatımın son 6 yılında senelere özel takılı kaldığım şarkılar bunlar.

2005; Kurban - Ben; Merakla beklediğim Kurban'ın İnsanlar albümü nihayet çıkmıştı. Çok uzun süre dinlemekten kendimi alamadığım bu albümden şarkı seçmek de zor aslında. Arasından Ben'i seçtim şu anda yazarken. Yarın yazsam belki bir başka şarkıyı seçerdim. Ha bir de Kurban dağılmadan önce konserlerine gidememiştim denk getirip. Birleşirlerse ilk konserlerine gidecem demiştim kendi kendime. Birleştiler ve 2007'de Eskişehir konserlerine gittim. Sözüm sözmüş.

2006; Metallica - Fade To Black; Tek tük sigara içtiğim zamanlardı. Haftada 1-2 tane arkadaşların uzattığı. O zamanların yaz ayında Trabzon'a gitmiştim nihayet uzun bir aradan sonra. Memleket ulan be. Trabzon'da babannemin yanındaydım köyde. Gece amcam ve kuzenimin eşi yattıktan sonra, balkonda Ersin'den ödünç aldığım MP3 Player'ı açıp uzanmıştım yıldızları seyre. 2 sigara içmiştim peşpeşe bu mükemmel şarkı eşliğinde.

2007; Kazım Koyuncu - Yalnızlığı Anla; Kazım Koyuncu'nun kaybı üzerine dinliyordum ilk zamanlar. Acıtıyordu. 2007'de en yakınımı kaybedince, günlerce başka şarkı dinlememe engel olmuştu bu şarkı. Çok daha fazla acıtıyordu.

Bir boşluk ki nasıl insanla dolsun
Bilmiyorum var mı daha acısı

2008; Anathema - One Last Goodbye; Ersin ve Gülçin'le gittiğimiz HüRock fest'te sahne alıyordu o yıl Anathema. Zaten sürekli geliyorlardı bokunu çıkartmışlardı aslında evet ama. Ben ilk kez gidiyordum. Karar veremiyordum bu adamların en iyi şarkısı hangisi diye. Konserine gitmek lazımmış demek ki. Ölen annelerine yazdıkları bu şarkı da, çok gecenin tek başına sesi olmuştur.

2009; Umay Umay - Kalbim Acıdı; Esasında Kazım Koyuncu'nun Gyuli Çkimi şarkısı bu da. Umay Umay'ın albümde Kazım Koyuncu'ya eşlik ettiği versiyonu. Bu şarkıya ağlamak için Lazca bilmek gerekmemektedir. Bir gün yolda yürürken bu şarkıyı duyarsınız, kalbiniz acır. Bu kadar.

2010; Pink Floyd - High Hopes; Tüm zamanların en çok dinlediğim ve en güzel şarkısı. Bana göre tabi. Sana göre farklıdır illa ki. 2010 yılında daha başka güzel gelmeye başladı bu parça. Üstüste milyon kez dinlesem bıkmam biliyorum. Bu şarkıyı da 2006'da olduğu gibi, bu yıl Trabzon'da, köyde gece sigara içerken dinlemiştim. Bu kez kuzenimin eşinin paketindeki sigaralar eşliğinde değil, kendi aldığım sigaralar eşliğinde dinledim. Şarkının güzel oluşunun da etkisiyle sigara sayısı da artmıştı tabi.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Benim de vardır böyle dönem şarkılarım... Dinledikçe aklıma geliyor ama. Aaa ben lisedeyken amma çok dinlerdim bunu diyorum :)

Büşra Bayram dedi ki...

kurban hariç hiç birini sevemedim :)

ilnevyA dedi ki...

Nostalji güzel oluyor evet.

Hayal Meyal; Kazım'ı da mı?

Mia Wallace dedi ki...

kurban ve umay umay. aynı dönemler aynı şarkılarç özellikle memleket.. hmm şaşırtıcı! :) (benim de memleket)

ilnevyA dedi ki...

Senin de memleket he. Vay be ne çok hemşeri çıktı böyle :D

DOREMİ dedi ki...

sevgili ilnevyA; bloğumda teşekkür ve ödülün var..hoşçakal ..:))

francesca mckennitt dedi ki...

İnsanlar, one last goodbye, fade to black, kalbim acıdı. Tutamadım kendimi hemen hepsini yazdım ya. Yine de en sevdiğim önce fade to black sonra insanlardır herhalde galiba sanırsam.

ilnevyA dedi ki...

Can sıkıcı şeyler oluyor.

Archy dedi ki...

İlk şarkı hariç diğerleri sende nasıl yer edindiyse bende de öyle yer edindiler. Hatta üstüne bile koyacağım şarkılar da oldu..