Okumadan Geçme

Facebook

14 Şubat 2011 Pazartesi

M.Ö. 14 Şubat XY

Milattan önce xy(bilinmiyor işte) yılının, bir 14 Şubat günüydü. Müzik sayesinde bir kızı kendine aşık eden, kız ayarlayan bu delikanlı nelere sebep olacağından habersizdi. Ağacın başında dururken eliyle ağacın gövdesine vurarak ritm tutan bu yağız delikanlının yanına gelen genç kız, ona hayran hayran bakıyordu. Nasıl yaptığını soruyor, çocuk da yetenek işi olduğunu söyleyerek bir yandan havasını atıyor, diğer yandan da ufak bakışlarla kızı kesiyordu.

Çocuk o anda oracıkta bir şarkı besteledi;
Ne olmuş nasıl olmuşsa, aşık olmuştu genç kız.
İşte böyle bir durumda, müzik yapan çocuğa.

Bu şarkıyla beraber kız yelkenlerini tamamen suya indirdi. Çocuk dünyada müzik sayesinde kız ayarlayan ilk adam olarak tarihe geçti. Çocuk bunun gururunu yaşarken, kız duygusallığın dibine vurarak "bugün bizim günümüz olsun, sevgililer günü olsun" dedi. O gün bugündür 14 şubat sevgililerin kutladığı bir gün haline geldi. Bazı kendini bilmezler "şu olay 15 gün sonra gerçekleşmiş olsaydı da 4 yılda bir kutlasaydılar, hem masraftan hem de curcunadan kurtulmuş olurduk" demeye devam ediyorlar.

Günümüzde müzik sayesinde kız ayarlayanların sayısı her geçen gün artıyor. İbretül-versite'deki çocuğun ise hala arayışta olduğu, çalmadık enstrüman bırakmadığı ama yine de aradığını bulamadığı gelen haberler arasında.

11 yorum:

tayyip dedi ki...

Hasan Sana Bir Daha 14 Şubat'a
Kolları Boş Girmeyi Yasaklıyorum Aga :)

ilnevyA dedi ki...

Tayyip 14 şubat filan tırıvırı yahu :D Lanet olsun çıkarana bu günleri. Muhtar sıktı benim canımı muhtar :D

Adsız dedi ki...

herhangi bir günden farksız bu günü hatırlatıp hatırlatıp duruyosunuz beü.kızdım şindi !

çok güldüm yazıya euhe :)) valentin malına sevgililer..
bak dur hatta bende bi post giriyim şu konuyla ilgili.

ilnevyA dedi ki...

kızma be ya. benim ki dalga geçme amaçlı. :D

gir bakalım bir posta da sen post.

wookiee dedi ki...

-çağrışımlar üzerinden yazıcam-

romantizim tanımı özgür ve özgün olan ama insanın kendine dönüşünü simgeleyen, bencilliğin tavan yaptığı tehlikeli bir akımdır. --> bu tanımda bana ait .p

-çıktığı dönemde intihar vakalarının artışı ve boyut değiştirmesi yüzünden tehlikeli diyorum-

14 şubata gelirsek --> 496 - Sevgililer Günü: 270 yılında Aziz Valentinus adlı rahibin, Roma İmparatoru II. Cladius tarafından kafası uçuruldu. 226 yıl sonra 496'da ise Papa Gelasius, 14 Şubat'ı Aziz Valentin Günü ilan etti. Aziz Valentinus Yortusu, 19. yüzyıla gelindiğinde; Amerikalı Esther Howland'ın ilk Sevgililer Günü kartını göndermesinden bu yana farklı biçimde kutlanmaya başlandı. kaynak:vikipedi


sonrasında sevgiliye her yaratıcının günü hediye alınır, şımartılır...

ve sonrasında ne olur sevgilinize gül almayın lan, bardak üstüne resmini felanda bastırmayın, mutfağa girip gelecekte ilgisizliğinizi örtecek defada yemek yapıp yılda bir kez masanıza mum dikmeyin. yapmayın! bu şekilde romantik olmayın! ya da enterasan hediyeler almak için enterasanhediyeler.com xtürevlerine girip kedi götüne benzetilmiş kalem açacakları alıp kedinin götüne kalem sokmak! a anlıkta olsa gülmeyin!

ha benim gibi kısır adamsanız en kötü her hangi bir günde kendinize bir şeyler almaya çıkıpta hoş bir şeye rastlayınca o' nda ne kadarda güzel durur, sevinir, gülüşünü görürüm diye gülümseyerek her gün şımartın, seni seviyorum. valla bak seviyorum deyin ve aldatmayın! --> en doğrusunu ben bilirim diyor bu it! bu ite! kulak verin!

gelgelelim aldatmak: kızları bilmem, erkeklerden bahsedicem -ama unutmamak gerek adam gay değilse bir kadını bir başka bir kadınla boynuzlar. yani bu bir başka kadında adam boynuzlayan bir başka! kadın olabilir yani diyorum ki kadınlar bu konularda ne kadar suskun olsalarda erkekler kadar meyillidir boynuzlamaya ama konuşmazlar. gizli kadınlar arası sessiz yemin üzerine bunu suskunca yaparlar... devamı var

wookiee dedi ki...

devamı...

ne dedik erkek aldatması: o kadar kolaydır ki! örnekleyeyim: geçende bir genç konuşuyordu evimde kenkesiyle:

-lan olum yatmam lazım lan!
-niye abi kız arkadaşın yok mu? onunla yat!
-olum başkasının kız arkadaşıyla yatmam lazım lan, herkes kendi kız arkaşıyla yatıyor
-ahuahahahahha -> en nefret ettiğim gülüş şekli

başka bir olay:

-çocukken çok kızla yattım lan ehuheheh
wookie: lan aptallaşma çocukların cinsel olgunluğu olmuyor o yaşta. kalkmıyor. sadece çocukluk sanrıları bunlar. çocukken cins olmanın, cinselliğin keşfi sırasında kerkinirken aldığın hazzı yanlış anlayıp o işi yaptım sanman. bir bayrak direğine de kerkirnseydin aynı hazzı alır ona da girdim zanneder bana beyinsizce yine bunu anlatır, övünmeye kalkacak kadar gerzek olurdun.
sonuç: adamın trip atıp karşımda düştüğü aptal durum. --> valla var böyle adamlar, yaşamasınlar ölsünler felan diyorum ama varlar lan sjdksdlm

yine günlerden bir gün bir erkek sohbeti döner dolaşır cinselliğe, yatma, zaferlere gelir, başka bir konu yokmuş gibi:

-abi benim xxx beyinli bir arkdaşım vardı -beyin yerine s.kini kullanırdı, çok s.kici bir kenkemdi- işte apartmanda bir polis vardı. onun karısıyla tanışmıştı. asonsörde tanışmışlar. elini çok sıkmış. ordan anlamış. sonra kadınla bir yıl seviştiler.
wookiee: böyle adamlar ölsün! erkek müsfetteleri!
-niye ki lan yoksa seninde mi aldatılamaya karşı korkun var. kadın istemiş. alan memnun veren memnun.
wookiee: beynini s.kym senin! gerizekalı o övündüğün adam kadını becermiyor! aslında o polisi beceriyor. erkek dediğin mert olur azcık.
-bana anadolu gençliği yapma, mertlik felan
wookiee: bana anadolu gençliğ, şark kurnazı, özgür devrimci ayağı geçme. hayatın ayak olmuş, işine geleni konuşuyorsun. senin kız arkadaşını, sen becerseler -ki ilerde umarım yaşar sjdkdlm- aynı rahatlıkta konuşur musun it! --> evet kendisi böyle şehirden şehire üşenmeden mitinglere giden ama beyni ya da fikri olmayan, başkalarının fikrini kabullenip daha güzelini bulana kadar içinde bir ben olmayan düşünce! sistemiyle yaşayıp giden bir tip. bir yıl boyunca ben kız arkadaşımı aldatamıyorum diyerek konuşurken ikili konuşmalara girerken zamanla kenke ortamlarında inclerini döküp sonunda bana atamayacağı berraklık ayakları kalmayınca yavaş yavaş abi bi s.ktir git dediğim tiplerden.

örnek çok gençlik. hayatımız romantizim, hayatımız ironi sjdkdlm

-ama bayılıyorum ironiye! konuşun tezat hareket edin, farklı tanıtın kendinizi, beni aptal yerine koymaya devam edin ve eğlendirin lan beni, üç kuruşluk beyninizle şark kurnazını oynayın, benim mikrokozmosta çok çok çok küçük bir parça olduğumu bilerek bana cakas atma sevdasına, ben iyiyim lan demeye kalkın sjdkklm

Mörşıl dedi ki...

delisin valla :)
hikaye süper olmuş, söylenicek kelime yok :)
çok güldüm ve bu gülme işaretleri anlatamıcak olduğundan bir de yazıyla ifade etmek gerektiğini düşünüp, yazdım :)

sevgilerler

U Yeah dedi ki...

Ayvenli rasathaneden aldigim son bilgilere gore deprem olmasi bekleniyor... sdfghj

ilnevyA dedi ki...

wookiee "sarıların sülo'yu" çağrıştırdın sen de bana. "Benim dedem de bek bi s.kiciydi."

Murshill; eyvallah teşekkür ederim :)

Umut; Deprem oldu zaten 4-5 gün önce.

U Yeah dedi ki...

ayvenli cok iyimsersin.sdfhjk
14subati bahane ediyor mart kedileri bile .

ilnevyA dedi ki...

Mart kedileri mi dedin?

http://caytostayran.blogspot.com/2010/03/kediler.html