Okumadan Geçme

Facebook

12 Şubat 2011 Cumartesi

Tecrübe

Üniversite yaşantısı içinde, öğrenciler arasında, kendimi aşırı tecrübeli hissediyorum artık. 7 sene oldu tabi, normal. Benden daha alt dönemde olanlar, benden kendi dönemlerindeki arkadaşlarında gördükleri davranışları bekliyorlar bazen. Farkediyorum bunu. Beni tanımadan bu beklentinin içine giriyorlar ya, bu bariz garip oluyor işte. Tanımadan ve benim onlar kadar hayat enerjisiyle dolu olduğumu düşünerek. Onların yaptıkları her şeye karşılık vereceğimi düşünerek. Sonraları anlıyorlar biraz biraz durumu. Daha fazla açmaya gerek yok.

Bakalım iş hayatına geçebilirsem nasıl olacak; çok tecrübeli olduğum bir alandan, tecrübesiz değil ama, az tecrübeli olduğum bir alana geçmek. Aslında gittiğim birkaç iş görüşmesinde ve son 2 yıl içinde çalıştığım yerlerde de durum garipti. İş görüşmesinde olursa olur, olmazsa kasımpaşa modunda oluşum(bu duruma görüşülen yetkili kişinin çölde kutup ayısı görmüş gibi bakması), heyecansız gözükmem, çalıştığım yerde yaşımı tahmin eden kişiye tahmininden 3-4 yaş daha küçük olduğumu söylememle bana "çökmüşsün sen ya" demesi. İş görüşmelerinde "dünyayı ben yarattım" havasında olan tipler ayrı bir yazı konusu.

Yine dönüp dolaşıp farkındalık meselesine geliyoruz işte. Hayatı ne kadar öğrenmiş olursak, hayatın gerçeklerini ne kadar görmüş geçirmiş olursak, herşeyin ne kadar farkında olursak, insanları da o kadar sevmiyoruz. Bu da dışarıya heyecanını kaybetmiş bireyler olarak gözükmemize neden oluyor.

15 yorum:

Mia Wallace dedi ki...

bak o cidden fena bir durum. Bu kadar tecrübeliyken birden tecrübesiz olmak.. neyse eminim onu da halledersin

ilnevyA dedi ki...

Farklı bi tecrübeye başlıcaz işte bakalım. Korkum tecrübeden yana değil aslında. Mesleği istediğim gibi yapabilecek miyim yapamayacak mıyım. Bu soru işareti biraz.

Geronimo dedi ki...

Her şeyin ne kadar farkında olursak, insanları da o kadar sevmiyoruz. Bu cümleyi içimde yaşadım resmen:)

Serdengeçti dedi ki...

Çökmüşsün Abi Sen Ya Diyenler
Çok Sinir Bozucu Oluyor :)

Alayına Girişmek İstiyorum :)

Bu Son Yazdığın Parağraftaki
Felsefe Hatunlar İçinde Geçerli
Mi ? Hasan Onu Çok Merak Ettim
Gerçekten :)

Daha Fazla Hatun Tanıyınca
Hatunlara Karşıda Bir İlgi
Kaybı Yaşıyorsan , Evlendiğinde
Eşin Yandı Demektir Abi :)

Zira Yakın Bir Süreçte
Evlenecek Bir Adam Olduğunu
Düşünmüyorum Tanıdığım Hasanın

ilnevyA dedi ki...

funda ben her gün yaşıyorum :)

Tayyip'im; gördüğün, bildiğin, kendin için nirvana'da gördüğün kişiyi tanıdıktan sonra, hatunlar için de geçerli tabi. İlgi kaybı değil de, ilgini çekmemesi durumu. Yani aradığın şeyleri göremeyiş. Zaten aradığım yok da, gördüklerim içinde de öyle birini görmüyorum hiç.

Tanıdığın Hasan için yaptığın tespit de doğru. Evlilik baya uzakta. :)

son kıllanma tarihi dedi ki...

Ben kesinlikle çöktüm, ama yılmıyorum uğraşıyorum yine de...

mergiz dedi ki...

ne kadar tecrübemiz olursa evet o kadar heyecanımız, umudumuz azalıyo. çökmüş oluyoruz. şahsen bende de var bu durum. bi tedavi yöntemim yok henüz. ama olarsa 2 rekat sana da yabıcam. aklımda :P

schrödingerin kedisi dedi ki...

Şu son paragrafı bloguma kopyalayasım geldi gerçekten.. Çok doğru.
Bazen hayatıma dahil olmasını istemediğim insanlardan, yabancılardan, yakın bildiğim ama aslında yabancı olanlardan, kısacası insanlardan arındırılmış bir ortamda yaşamak istiyorum. Acı çeksem de yalnızken çekeyim diyorum. Kimseyle uğraşacak halim kalmadı artık sanırım.
Ama ben senin meslek konusunda iyi şeyler çıkaracağına gerçekten inanıyorum :) Güzel fikirler var çünkü sende. Bu fikirleri kullanmayı beceremeyecek bir işveren olursa eğer halt etmiştir :)

ilnevyA dedi ki...

skt; yılmakla yılmamak arasındaki ince çizgideyim ben uzun zamandır. Cambaz oldum çıktım tam üzerinde duruyorum. İki tarafa da net bir geçiş yapabilmiş değilim.

mergiz; aşağıya düşmeden tut bizi. Tut bizi düşmeden.

şirö; Benim umudum yok pek işverenlerden yana. Şans biraz önemli. İşçiyi ez, daha az maliyetle daha çok para kazandır anlayışında olan bi yerde yapabileceğimi hiç sanmıyorum.

wookiee dedi ki...

kendinden alt yaş grupları arasında hayatta kalmak zor ya da o yaş grubunun yaşamını kendi hayatımla ilişkilendirmem, takılayım derken zevk vermelerini, aydınlanmayı beklemek ise denememek üzere rafa kaldırdığım öh böh be! tadında bir düş olmuş bana. öte yandan lan ipneler nasıl da heycanlılar ben niye heyacan duyamıyorum! heycanı bırak his yok aq! kıskanıyorum ulan! zombi olmuşum diye kendime baskı yapmam ise rutin artık.

ama hayır! farkettim ki ne kadar tecrübe olursa olsun, milyar adamın dönderdiği evreni içerisinde kısılıp kalıp dünya, yaratım böyleymiş lan demek bana mantıklı gelmiyor. referansımız ha insan ha karga burnumuzun boktan başka bir şeye batmıyor.

sonra bir de senin iş görüşmelerinde değindiğin gettolarından yükselen küçük burjuvalar var meslek hayatında. eskiden evinde çorba içip oh mis felan çekerken sanki bir bok olmuş gibi artık hiç bir şeyi beğenmeyen, hafta sonları tracking, jogging, tenis, çocuklar duymasın! ipnelerinden bahsediyorum. iki makam elde eder dünyayı sırtlandı sanırsın. egosu tavan yapar. bir de bakarsın başkalarına yaşam dersleri vermeye kalkar. lan be beyinsiz senin aldığın tonlarca belge, makam olsa ne yazar. senin ürettiğin meta aq bilim değil ki! elindekinle sana niye he diyeyim? ya da herif bilyor lan, bak doğru söylüyor diyeyim?

Adsız dedi ki...

düşündürdü bu yazı beni ? :)

ilnevyA dedi ki...

Nasıl düşündürdü, neler düşündürdü?

wookiee güzel yazmışsın. His yok evet. Artık his kalmadı hiçbir şeye karşı.

francesca mckennitt dedi ki...

Bir de çökse de küçümen olduğu için belli etmeyecek olanlar var. Misal ben. Şimdi bu yaz staj var, bir allahın kulu da beni ciddiye almaz ki bu cüsseyle. Uf nolcam ben böyle ya.

Bir de olmazsa kasımpaşa modu daha iyi değil mi? Heyecanlanıp saçmasapan şeyler söylemektense.

ilnevyA dedi ki...

Olmazsa Kasımpaşa modu bence iyi. Benim yapıma göre olduğundan iyi. Olmazsa şunu da deniyim yılmayayım durumu yok. Bu sence iyi mi kötü mü?

wookiee dedi ki...

Nobody dies a virgin, life fucks us all.
K.Cobain