Okumadan Geçme

Facebook

10 Mart 2011 Perşembe

Görünüşe Göre Yargıda Bulunanlar

Sevmediğim insan türlerinin başında gelirler. Bugün yaşadığım olaydaki gibi. Alttan alttan imalı şekilde yapıyorlar ya bunu bir de, daha bi ayar olunası oluyor. Beni hiç tanımazken, nasıl bir kişiliğim olduğunu bilmezken, neleri sevip neleri sevmediğimi bilmezken sadece dış görünüşüme göre yorumlarda bulunanlar işte mevzu bahis.

Bugün gittiğimiz bir iş yerinin insan kaynakları müdürü ile konuşurken oldu bu durum. İlk kez görmüş olduğum ve beni ilk kez görmüş olan adam bana "napcaksın mezun olunca, nerde çalışmayı düşünüyosun" dedi. Ailemin Düzce'de olduğunu söyledikten sonra "İzmit, İstanbul, Bursa civarında olur muhtemelen" dedim. Bir zamanlar bir amcanın yahudi sakalı olarak nitelemiş olduğu, kimilerinin keçi sakal olarak nitelediği çenemdeki sakallarımı baz alarak "hee tabi sen eğlenceli hayatı seviyosun, sana hareket lazım, daha cafcaflı bi hayat istiyosun belli ki" gibisinden bir şeyler söyledi "İnsan Kaynakları Müdürü".

"Kayseri biraz daha sade tabi" şeklinde de devam etti. 7 yıldır hayatımın içine etmiş bir şehir olan bu Kayseri'de neler yaşadığımı bilmeden, ne şartlar altında belirttiğim yerlerde "çalışırım" dediğimi bilmeden; sırf görünümümden yola çıkarak bu yorumları yapmayı nasıl kendinize yakıştırabiliyorsunuz ki?

İzmir'i de saymış olsaydım o iller içinde daha neler derdi kestiremiyorum. Ki aslında İzmir'i bunların hepsinden fazla istiyorum.

Yeni tanışmış olduğumuz kişilerin bu tip yorumlarına arada bir maruz kalıyoruz işte. 7-8 ay önce de ilk kez muhabbette olduğum çocuk(ve bu durumdan sonra son kez oldu o muhabbet) "sevgili, karı-kız" muhabbetleri açtıktan ve sevgilimin olmadığını anladıktan sonra "hee anladım sen takılıp geçiyosun, 3 gün bunla, 5 gün şunla" gibisinden bir yorumda bulunmuştu.

Şimdi soruyorum. Bu tipleri; "siken mi, sabaha mı bırakın?"

5 yorum:

Unknown dedi ki...

önce tipe bakarlar sonra etikete bu böyşe gelmiş aslada değişmeyecektir. öyleki bir aralar okuduğum bir hikaye vardı adamın biri bankadan kredi çakmek ister murat 131 ile gider önce adama sonra arabasına bakarlar vermezler başka zaman kiraladığı bilmem en son model arabayla gider ama takım elbisesi jilet gibidir bırak giymeyi dokunmaya kıyılmayacak kadar sonra arabaya bakarlar sorgusuz sualsiz kred verilir adama tam hatırlayamıyorum arada çok güzel göndermelerde varıd hikayede canım insanım işte böyle gelmiş böyle gider :)

mergiz dedi ki...

orospu çocuklarının daniskası onlar. çok ciddiyim. moz reyiz demiş misal: How Could Anybody Possibly Know How I Feel.. bilmeden, etmeden saatlerce konuşurlar. bok yiyesiceler. not: sabaha bırakmam. :)

U Yeah dedi ki...

Ayvenli her yerde var bunlardan, saç sakal bi yerlerine mi batıyor . ! .

schrödingerin kedisi dedi ki...

Sen bi de bu tipe bakıp da yargılama işinin bayanlar için olan kısmını düşün.. Az biraz bakımlı ol, "kafası bomboştur bunun" olur. Süslenmeyi sevme, bu sefer "erkek fatma" olur. Diğer herkesin bildiği, o çirkin benzetmelere hiç girmiyorum bile ki aslında en sinir bozucu olanlar da onlar zaten.
Malesef her yerde her zaman var bu tipler işte.

ilnevyA dedi ki...

Yaptıkları benzetmeler fiziksel olarak birine benziyosun olsa yine kızmam o kadar. Ne bileyim sende marangoz tipi var dese adam kızmam. Ciddiye de almam. Zaten gülünecek bişey. Şakadır o. Ama bu bahsettiğim şekilde kişiliğimi bilmeden, rastgele sen şöyle yaparsın, böyle yaparsın diyen adamları ben de sabaha bırakmam.