Okumadan Geçme

Facebook

17 Haziran 2011 Cuma

Ya Aptal'ız Ya Abdal

Kısaca seçimler sonrasından bir izlenim; Ülkenin %50'lik kısmının içindeki bir kısım, diğer %50'lik kısma aptal derken, bu %50'lik kısım koyunku kuzulu muhabbetler yaparken; ülkenin %26'sının oyunu almış olan parti başkanı kendilerini başarılı olarak görüyor. Önündeki partinin oylarını sen almışsındır, o partinin oyları azalırken senin oyların artmıştır. Bu durumda "başarılıyım" dersin hadi. Muhalefette olmana rağmen iktidardaki parti oylarını artırmışken ve başka bir alternatifin yokken "başarılıyız" diyerek sen de kendi %26'lık seçmenini aptal yerine koyuyorsun bir nevi. O aldığın oyları da alternatifsizlikten alıyosun zaten. Milletvekili sayısını artırmışmış. Bak Allah'ın işine!

Ya aptalız, ya abdal. Orta yolu yok mu bunun?

6 yorum:

Serapus dedi ki...

Ya aptalız, ya abdal. Hey sevdim bunu. Ve bence orta yolu yok gibi.

Mia Wallace dedi ki...

çok güzel yazı! çok doğruu..

Dila dedi ki...

Bırak orta yolu bu karmaşa da bi yol bulabilirsen bize de haber ver

Jade dedi ki...

Ben katılmıyorum buna.. O partinin önceki seçimlerdeki oy oranlarına bakarsan, çok değil yakın zamanda barajın bile altında kaldığını, diğerlerinde ise barajı geçse bile çok komik rakamlarla oynadığını görürsün, zaten biliyorsundur da.. Açıkcası bu oy oranı başarıdır. Mesela baykal her zaman muhalefet olmaya oynamıştır, koltuğa yapışmış gitmemiş, oyları hep aşağı çekmiştir. Bugün Kılıçdaroğlu gitsin, baykal gelsin, bu oy oranını mümkünatı yok rüyasında bile göremez bir daha Chp..

ilnevyA dedi ki...

CHP'nin barajın altında kaldığı zamanlarda DSP vardı. O yüzden CHP barajın altında kalıyordu ya da güç bela %10 küsürlerde kalıyordu. Oylarını bölüşüyorlardı yani. Türkiye'de kemikleşmiş solun alacağı oy oranı zaten %20-25 arasındadır. Bu seçimlerde tek oy alan sol parti görünümündeydi CHP. Diğerleri tamamen silinip gitti malum. Baykal olsaydı %26 değil de 23-24 alırdı belki.

Olaya bakış açısıyla da alakası var biraz. Sen muhalefetteyken, iktidar partisi oyunu arttırmışken ve senin muhalefet olarak karşında bir rakibin yokken 3-5 puan(iktidardaki partiyle hemen hemen aynı oranda) arttırdığın oyu başarı olarak gösteriyorsan bu çapsızlıktan başka bir şey değildir bana göre.

Jade dedi ki...

Bu seçimde chp ye oy vermiş, ama baykal varken asla oy vermeyen ve vermeyecek olan milyonlarca insan var.23-24 baykal için hayaldir. Dediğin gibi zaten Türkiye'de solun alacağı oy oranı maksimum bu.. Ve Chp bu oyun nerdeyse hepsini aldı. Fazlasını beklemek bence hayal. Akp ye rakip birkaç sağ parti lazım ki, oyları bölünsün. Nerdeyse tüm sağ görüş Akp'ye oy veriyor. Yani sorun chp'nin değil, hatta Kılıçdaroğlu'nun hiç değil.