Okumadan Geçme

Facebook

10 Ocak 2010 Pazar

EZİKLİK


Hiçbirşeyi becerememenin, başaramamanın verdiği eziklik bu. Başarmaya çalışmak için bile, o gücü kendimde bulamayışımın ezikliği. Beklentileri karşılayamamanın ezikliği. Boşa giden senelerin ezikliği.

Aileye karşı duyulan eziklik. Kaçıp gitmeyi, herşeyi ardında bırakmayı düşündürecek kadar büyük bir eziklik.

Uykumun geceye hasretinin, benim gündüze hasretimin verdiği eziklik bu. Bomboş yaşamanın verdiği eziklik. Bir boka yarayamamanın verdiği eziklik. Çaresiz kalmanın verdiği eziklik. Birçok şeyi yapabilecek biri olduğunu bildiğin halde hiçbirşey yapamamanın verdiği eziklik.

Özlemlerin verdiği eziklik. En büyük özlemin içindeki pişmanlığın verdiği eziklik.

4 yorum:

gp maksimov dedi ki...

ben bunu eziklik demem.

Adsız dedi ki...

gp maksimov, sen buna ne dersin acaba.. Bir şeyler diye bilmen için yaşamış olman gerek hemde en içten,oksijenin kanınla buluştuğu yerden, hani çiğerden derler ya..(ki böyle bir durumu kimsenin yaşamamasını dilerim.) Eziklik, pişmanlık, çaresizlik, güçsüz kalmak, ayağa kalkamamak, amacı şaşırmak, amaçsız kalmak ve en ağırı yarım kalmak... Hepsi bütünü tamamlar.. Kimseye anlatamassın ,anlatmakda istemessin, anlamalarınıda istemessin aslında..

Adsız dedi ki...

gp maksimov, söylediklerinden ezikliği hiç yaşamadığın belli.

Ancak yaşayan bilir(ben). Koskoca sınıfta kimse tarafından iplenmemektir eziklik, bir soruya doğru cevap versen bile kimse tarafından takılmamak, sesinin duyuramamak, pasif olmak yani bir tür "hayalet olmak" tır eziklik. :(

gp maksimov dedi ki...

acaip ezbere konusuyorsunuz! ben buna eziklik demem deyince hemen "yasamamissin besbelli" gibi bir ucuz serzenisten ziyade "peki ne dersin" diye nispeten samimi bi merak beklerdim sizden. ezik olmak, zaten o haleti ruhuyenin farkina varamamaktir biraz, disardan hukmeden bir tanimlamadir. Sikinti, huzursuzluk, amacsizlik, ise yaramama, hakir gorulme hissi vb. gibileri ise buradaki "eziklik" yanlis kelime secimine indirgenemeyecek kadar yogun bir insanlik durumudur. Icinde bulunulan bu caresizlik durumunun farkina vardigimizin farkina varmaktir. potensiyeller barindirir icinde, lakin acidir. "Hayalet olmak" demek istedigime nispeten yakin bir indirgeme...

Onun icin buna eziklik demem dedim.