Okumadan Geçme

Facebook

9 Haziran 2010 Çarşamba

Ben 12 Yaşındayken


12 yaşındaydım. Birşeye sinirlenip gidip bi paket L&M almıştım, neye sinirlendiğimi hiç hatırlamıyorum. Birkaç kilometre uzaktaki mezarlığa gidip içmiştim iki farklı zamanda. Mezarlığın ücra bi köşesini bulup içmiştim. Aynı anda iki tane sigara yakmıştım her iki gidişimde de. Aynı anda iki tane yakma sebebim de dönemin dizisi Tatlı Kaçıklar'daki Rafet karakterinin Aysu bacıyı bafiledikten sonra aynı anda içtiği 2 sigaraydı.

O günlerden birinde okuldan eve geldiğimde evde kimse yoktu. Komşuya sordum annem için köye gittiler dedi. Eh iyi bari dedim mezarlığa kadar kim yürüyecek evde içerim. Yine peşpeşe iki tane sigarayı içtikten 5-10 dakika sonra zil çaldı. Götüm bir tutuştu bir tutuştu. Hemen küllüğü filan yıkadım, pakedi sakladım, annemler yukarı çıkana kadar. Annem aldı tabi kokuyu hemen. Kuzenlerden birisi mi geldi de onlar mı içti, sen mi içtin, kim içti. Defalarca bunu sordu. En son izmarit filan buldun da onu mu içtin dedi. "Evet" dedim. "Merak ettim nasıl oluyo diye öyle bulduğum bi izmariti içtim."

O günden sonra 20'li yaşlara kadar hiç içmedim.

3 yorum:

ÇitLemBik dedi ki...

bende henüz 4 yaşında bir veletken dedeme yalvarmıştım bende içiim dir, bi fırt çekmiş ve konuşmaya kalkmıştım öksürük krizine girince bida sigara görmek istememiştim. ciddi manada nefret etmiştim.. gel gör ki seneler geçince unutmuşum :)

ilnevyA dedi ki...

Ben de eskiden çok nefret ederdim çit. Duman lan işte nesini çekiyonuz içinize derdim. Büyük konuşmayacaksın işte. Bu hikayenin de temelinde o yatmakta :D

Koray dedi ki...

Biz de küçükken yazlıkta sigara içme geceleri düzenlerdik. Hatta bir kez yakalanmıştık çok korkmuştum. Bir ara da papazkimde cezası olarak sigara içmiştim. Neyse ki şuan içmiyorum.