Okumadan Geçme

Facebook

23 Eylül 2010 Perşembe

Bu Ne Lan?

Vay arkadaş bütün çilesini biz çekmişiz lise'deki takım elbiselerin, kıyafetlerin. Okullar açıldı her yerde tişörtle dolanan gençler görüyorum. Kenarında okul adları yazıyor tişörtlerin. Okullara göre farklı renklerde. 7-8 yaş ufak olmak lazımmış. Neydi be çektiğimiz. Hele mayıs sonrasında. O sıcakta gömlek, kravat, üstüne de ceket. Bizim okul sağolsun "ceketsiz çıkamazsınız" politikası uyguluyordu. 2-3 günde kararan gömlek yakalarımız. Eğer okulda futbol, basketbol oynanıyorsa ilk günde giderdi o gömlek. Gömleği pantolonun dışına çıkarmak yasak. Kravat az gevşek olsa hocanın biri tutar laf eder. Müdür görünce "ökküz evladım" diye başlardı cümleye zaten. Hey gidi Ahmet Türkmen. Gömleklerin tek faydalı yanı vardı orta okul ve lise döneminde. Param olmadığında sınıftaki kızlardan para isterdim. Gömleğin cebinde her zaman para bulundururlardı. O gömlek cepleri olmasa belki taşımayacaklardı yanlarında o kadar parayı.

Pantolonlar da değişmiş tabi. Tişört renklerine yakın renklerde de keten pantolonlar giyiyor yeni nesil. Biz gri kumaş pantolonların nesliydik. Kravatımız da kızların kareli eteklerinin desenindendi.

İşte eski hali bizim kıyafetlerin. (Bilgi yarışmasında çekilmiş; bu da demek oluyor ki; fotoğraftaki zeki çocuğun benim olmam ihtimali kesinlikle yok.)

Bu da yeni halleri sanırım.

5 yorum:

eda dedi ki...

ehe valla benim zamanımda bu yeni nesilin gibi bile değildi giyiyoduk t-shirtleri geziyoduk hey gidi.-tamamen benim okulumun gevşekliği- bu aralar lise yıllarımı fazla hatırlar oldum bu yazında biber oldu, teşekkürler gari

ilnevyA dedi ki...

Sen zamanının ötesindeymişsin ve bize göre şanslıymışsın da :)

Dallama Blogger dedi ki...

bu ne lan ? ben siyah önlükle ilkokula başlamıştım

DOREMİ dedi ki...

Bu aralar maziye dönüş hikayeleri var hayırdır?

ilnevyA dedi ki...

Mazi yakamızı bırakmıyor ki.