Okumadan Geçme

Facebook

28 Aralık 2010 Salı

Herşey Çok Güzel Olacak

Geceye Dolap Beygiri'ni izleyerek başlamıştım. Şener Şen'le neşemi bulayım diye. Öyle başladı ama öyle bitmedi.

Filmi hatırlıyorsunuzdur az buçuk. Hatırlamıyorsanız da, bir gün izlersiniz yine denk gelip bir yerde. Filmi izleyince de "28 yıl geçmiş üzerinden Türkiye hala aynı Türkiye" dersiniz muhtemelen. O zamanların Türkiye'sindeki durumu gösteren, eleştiren bu film bugün çekilmiş olsa hiç sırıtmaz.

Daha sonra ev arkadaşım Taner geldi "Herşey Çok Güzel Olacak'ı" izleyelim dedi. O film yeniden izlenmez mi be!? Oturduk izledik. Yine çok güldük. Ama belli başlı karelerinde de içime bir şeyler oturdu. İki kardeşin eski fotoğrafının gösterildiği anlar, o sondaki çiçeklerin sotelenip Altan tarafından kendisini aldatanlara yağdırılması. Yine de "Herşey Çok Güzel Olacak". Filmi izlerken normal şekilde giden hayatınızın bir anda nasıl belalara karışabileceğini hissediyorsunuz. Sanki benmişim o maceranın içinde olan. Daha önce yaşamışım sanki. O kadar da samimi ve gerçekçi film. Oyunculuğuyla, senaryosuyla en iyi Türk filmlerinden bana göre. Selim Naşit'in performansı da enfesti.

-Sahtekarsın sen sahtekar, seni sildim defterden.
+Niye baba?
-Sildim, canım istedi sildim. Defter benim değil mi?

Bu da kesmedi bizi. Herşey Çok Güzel Olacak bana Ağır Roman'ı da anımsatır. Şöyle biraz bakalım diye açtık. Kapatamadık. Alemin delikanlısının raconlarına yeniden şahit olduk. "İnsanın en yakın arkadaşı tekerlek olur mu be!?" "Hep mi kötüler kazanır?" "Bu sefer kaybettin."

Kapanışı yapmak için de en uygun olanı seçtik bence. Masumiyet'in malum sahnesi. "Ama bu sefer başka güzel orospu."

Evet bir gece böyle sabah oldu işte. Yatıcam birazdan. Böyle karmakarışık bir yazı oldu, bu filmlerin üstüne. Ben de öyleyim şu an. Çok acaip oldum be. Çok.


*Bu filmleri yeniden izlemek, daha fazla bağladı beni sana.

7 yorum:

DOREMİ dedi ki...

Çok ta iyi etmişsin..film repliklerini de iyi yakalamışsın.Her şey çok güzel olacak'ı seyretmedim.AĞIR ROMAN'ı anımsıyorum gerçekten o yılların en farklı açıdan çekilen ender filmlerinden..MASUMİYET' te kimler oynuyordu ki?..sanırım onu da seyrettim..
Biliyor musun sana imreniyorum?DERSLER,sosyalduyarlılıkların,
arkadaşlıkların,iletişimin..geleceğini çok güzel şeyler üzerine kuruyorsun..hemde en realist biçimde..kendini nasıl hissediyorsun bilemiyorum ama gerçekten yaşamın tamda ortasında rol alacaksın eminim..:))

ilnevyA dedi ki...

Herşey Çok Güzel Olacak'ı izle bence mümkün olan en yakın zamanda. Ağır Roman'ın da yeniden izlenme zamanı gelmiştir.Masumiyet'te Haluk Bilginer yeterli zaten.

Teşekkür ederim ama o kadar imrenilecek bir hayatım, yaptığım şeyler yok bence :) Hatta acıyorum bazen kendime :D

Mörşıl dedi ki...

selam uykusuz :)
film izlemek eğlencesi :)
masumiyet izlenmedi, izlenmeli :)

ilnevyA dedi ki...

İzlenmeli evet, bu gece de Masumiyet gecesi olacak gibi :)

Dallama Blogger dedi ki...

gece gece açtıracan torrenti yau ne güzel takılıyorduk

ilnevyA dedi ki...

cuma gecesine hazırlık yap hacı. açarsın bunları, yanına da artık ne içiyosan içer takılırsın.

DOREMİ dedi ki...

Kendini nasıl gördüğün önemli ama birde kendini olanaksızlıklar içinde varetmeyi isteyen başaran olarakda düşün ve görmeyi becer derim..Kendine çok haksızlık yaptığının farkında ol lütfen..sen bir değersin ve yaşının gereklerini yaşayansın..en azından ben buradan öyle görüyorum..İnanıyorum çok değil 5 sene içinde çok güzel şeylere imza atan bir birey olacaksın..;)