Okumadan Geçme

Facebook

1 Aralık 2010 Çarşamba

Kardeşime.. Yıllık Yazısı

Kardeşim bir yıllık yazısı istedi benden. Benim için hiç yazılmadı yıllık yazısı. Nasıl yazılacağını bilmem. İçinden gelenleri yazmak yeterlidir sanırım. Ben de bunları yazdım.


Fatih'im. Bir çok özelliğin bana benzedi. Abin bu kadar örnek alınacak birisi değil. Hayatının bu seneye; liseyi bitirene kadar ki kısmı fazlasıyla benziyor benimkine. Farkı çok büyük bir acıyı yaşadığımızda sen benden çok daha erken yaştaydın. Hayatının geri kalan kısmı benimkine benzemeyecek, benzemesin sakın. Doğruları yap, kendi doğrularını yap, ama bunları yaparken bir değil bin kez düşün. Başarılı olmak için çalış, pes etme hiçbir zaman. Ben her zaman bunu yapabilmen için destekçi olacağım sana. Birşeyleri yoluna sokabileceğim günü bekliyorum sabırsızlıkla. Sana ve ailemize faydalı olabileceğim günü. Sana kendimden çok daha fazla inanıyorum.

Senden bir isteğim daha; 10 Temmuz günü bir odada sadece ikimiz varken salya sümük, hüngür hüngür ağlamıştık ya, o günü hiç unutma, o günün bizi ne kadar önemli bir sorumluluğa doğru yönlendirdiğini hiç unutma, hayatında atacağın her adımı o günü hatırlayarak at.

Abi'n.

9 yorum:

schrödingerin kedisi dedi ki...

Keşke yıllıklarda bu kadar anlamlı yazılar olabilseydi :) Şanslı kardeş.
Bi de haber vermesen de mimlemişsin beni, gördüm :D Sınavlar bir bitsin hallediciğim ama bu aralar malesef yazamam sanırım. Hayır bi de zormuş da konusu, kim nasıl bulduysa artık bu konuyu.. Hem cidden kim çıkarıyor bu mimleri ya, kimkimkim :P

ilnevyA dedi ki...

Sınavlarının yoğunluğundan dolayı baskı altına sokmak istemedim seni :D Yoksa her türlü yazılacak o! :)

DOREMİ dedi ki...

SUSTUM İlnevyA..YUTKUNDUM VE SUSTUM:))

Müge dedi ki...

Söz Fato'da diye her defasında çekip gidesim, kapıları çarpıp bastırıp çıkasım geliyor :)) Sonra bir bakıyorum bendeymiş meğer söz.. Hep de "söz sende" yazıyor ama bakıyorum bi sürü insan da yazıyor buraya.. kandırma beni ilnevyA :)

neyse...

Ne yaptım ben şimdi? gene duygu basması oldum da, havamı dağıtayım dedim önce..

Ya oğlum sen niye kendine haksızlık ediyormuşsun gibi geliyor bana?? Yazılarına bakıyorum da... Senin gibi abi herkese nasip olsun.. Sen çoktan baba olmuşsun bile.. Annen seninle gurur duyuyor olmalı..

francesca mckennitt dedi ki...

Bana bir sürü yıllık yazısı yazıldı güya ama hiçbiri bu kadar içten değildi. Çok güzel ve özel bir yazı bu. Ben kardeşime "bir şeyler yaz benim için" desem iki kelimeyi bir araya zor getirir herhalde. Gerçi o da senin blogun takipçisi, umarım görmez bu yazdıklarımı :)) Sonuç olarak: çok beğendim, hep böyle olursunuz inşallah.

ilnevyA dedi ki...

6 yılda okulunu bitirememiş olan, 7. senesinde hala debelenen, çoktan mezun olmuş olması gereken biriyim. Benim onlara yardım edebilmem gerekirken hala tam tersi oluyor. Ben hala yapamıyorum, başaramıyorum bazı şeyleri. Geniş Aile'deki Cevahir gibi faydasızım. Kendime haksızlık mı ediyorum? Az bile mi yapıyorum yoksa?

francesca mckennitt; Kardeşin kim merak ettim? İzleyiciler arasında var mı? :)

İnşallah böyle olucaz hep. En azından ona yazdıklarım olacak inşallah.

Büşra Bayram dedi ki...

Şimdi yazının duygusallığı bir kenara birden milliyetçiliğim hat safhaya çıktı. O mubarek topraklardan olduğunu bilmiyordum :) O 61 li formana kurban olayım diye bir söylemle karşı karşıya kalmıştım geçen yıl okulda fb le maçımızı seyrederken; çocuğu Trabzonlu olduğundan duygusal bağlamda bu cümleyi kurduğunu şimdi anladım. Söylessim geldi, günahını almışım :D

Ben şu 10 temmuz salya sümük olayını olabildiğince merak ettim şimdi. Daha bir olaya odaklandım. Abimle benim de aram iyidir ama hep keşke erkek olsaydım daha çok paylaşırdık derim. Sanırım senin kardeşin benim erkek versiyonum :)

francesca mckennitt dedi ki...

Yok, izleyici değil gmail hesabı yok zaten. Seni ekşi'den mi ne bir yerlerden bulmuş galiba, öyle bakıyor her gün:) -ispiyoncu abla halleri-

ilnevyA dedi ki...

Hayal Meyal; o kutsal topraklardanım evet, çok şükür ki :)
10 temmuz salya sümük olayı 2-3 yazı önceki anlattıklarım, babam.

francesca mckennitt; kardeşine bir gmail adresi hediye edelim, belki içinde yazmaya dair cevherler vardır, keşfetmiş oluruz birini daha :)