Okumadan Geçme

Facebook

14 Aralık 2010 Salı

Olasılıksız İstatistik

Şu istatistikler kısmında benim dikkatimi çeken şey, yukarıya koymuş olduğum; "sayfaların" ziyaret edilme sayıları oldu.

Görüldüğü gibi Özgeçmiş sayfası çocuğu koymuş durumda. Şimdi birşey demek istiyorum izninizle. İşe mi alcaksınız lan? Ne bu özgeçmiş merakı? Bir de onu okuduktan sonra diğerlerine bakma gereği de duymuyor insanlar zaten. Heyecanla bakıyor adam aradığım CV bu olabilir diye, sonra hayal kırıklığına uğrayıp gidiyor.

Peki ya M.V.A.B. sayfasının en az tıklanan olmasına ne demeli. Ulan bir gizem var orda. MFÖ o albümü çıkaralı kaç sene olmuş. Kaçınız hatırlıyor onun "mazeretim var asabiyim ben" olduğunu. Tamam yazı çok dandik bir yazıydı, hiç okunası değildi, boşa okunacak bir şeydi ama. Bir tıkla gizemi gör, ikinci cümleden sonra kapatırsın. Mergiz sen tıkla bari, adına uysun!

"İstatistik ve Olasılık" 1 ve 2 derslerini toplamda 6-7 kez almışımdır. Birinde 94 vize 41 finalle kalmıştım hatta. Ama geçerken de ikisini de BA ile geçtim. GANO'mu 1.88 gibi yüksek bir değerde tutan derslerdir bunlar. O yüzden İstatistik ve Olasılık iyidir. Olasılıksız diye; bir şey yoktur, kitap vardır. Güzel kitaptır(Evet okudum, okuduğum 6-7 kitaptan birisi). Bir gün M.V.A.B en çok tıklanan olacaktır.

11 yorum:

Absimisa dedi ki...

Okunuyor seviliyor daha bir cok seylere karısıyorsun demek ki sıpaa.

Taro dedi ki...

Ben dün özgeçmişe tıklamıştım. Kendimi suçlu hissettim diğerlerine de tıklayacağım şimdi ahaha.

ilnevyA dedi ki...

Ahaha M.V.A.B'ye çalış. Garip kalmış yavrucak.

absimisa; tam olarak anlayamadım ama olsun. Birçok şeye karıştığım doğru. Şimdiye kadar çok farklı iş alanlarında çalıştım. Girmediğim sektör kalmadı nerdeyse.

schrödingerin kedisi dedi ki...

Şimdi şöyle bir fikir yürütesim geldi.. Diğer yazılar az okunuyor falan değil de, bloga girince başlığa tıklamadan, anasayfadayken hoop yazıyı okuyup bitiriyoruz ya.. Durum ondan kaynaklanıyor bence. Yorum yazacağımız zaman da yorum gönder'e tıklıyoruz, gene başlığa tıklamıyoruz. Sebebi bu yani. Okunmaması falan değil. Bence tabii :)
Bi de ben Olasılık'tan kalıcam bence :)

ilnevyA dedi ki...

Blogtaki normal yazıları kastetmedim ki ben, şu yukarıdaki Ana Sayfa yazısının yanındaki çay tost ayran fotoğrafının altındakiler var ya onlar için dedim :)

Olasılıktan kalma, aslında çok kek dersmiş ben derse hiç girmeyip, çalışmadığımdan kalıyodum. 94 vize 41 finalle nasıl kaldın dersen işlem hatası yapmıştım ve bizde finalden en az 45 almak zorundasın bi dersi geçmek için. Vizenin bi önemi olmadan :)

schrödingerin kedisi dedi ki...

Haha orada koskoca sayfalar yazıyomuş, ben neler diyorum :D Kusura bakma cidden, bugün beynim bir hayli serviş dışı da..
Olasılık kek ders de benim gibi işlem hatası yapma uzmanı biri için berbat bir ders. Bütün işlemler karışıyor ya, P'ler 1'den büyük çıkıyor öyle diyeyim :D Bu arada o gıcık sistem bizde de var ama neyse ki sınır 45 değil de 35.
Neyse ne demişler derslerin üstüne çok gitmemek lazım, bazen alttan almak lazım :P

ilnevyA dedi ki...

Olur öyle bana neler oluyo :D

P 1'den büyük çıkıyorsa 2'den bulduğun değeri çıkar onu yaz. Bu da bi taktik :D Bulduğun değere x diyelim; P=2-x. Normal dağılım tabloları, Z'ler, Varyanslar, Sigma'lar, Mü'ler, ne dersmiş be :D

Ben hep alttan aldığım için, artık üstüne gideyim diyorum :)

schrödingerin kedisi dedi ki...

Hehe süper taktikmiş de hoca yese keşke :) Ama yazdım bunu bir kenara :)

mergiz dedi ki...

olasılıksızın olmadığı konusuna ben de katılıyorum. artık aldığım istatistik dersi mi beni öyle etti yoksa başka şeyler mi bilemicem.

francesca mckennitt dedi ki...

Suçluluk psikolojisi MVAB'a tıkladım hemen :)) Olasılıksız güzel bir kitaptı evet de okuduğun kitap sayısı şaşırttı beni :)

ilnevyA dedi ki...

Eheh işe yaradı demek ki sitemlerim :) İnadına hala özgeçmişe tıklayanlar da oldu da :)

7. yılında bulunduğum üniversitede en fazla o kadardır. Sene başına yaklaşık 1 kitap :) Lise, ortaokulda filan bakarsak Çalıkuşu okumuştum yıllık ödev için, bir de Cin Ali serisi vardı, 8 kitap mıydı onlar neydi. Baya bir şey oldu :) Toplayamadım :D