Okumadan Geçme

Facebook

15 Şubat 2011 Salı

Yüzleşme

Hikaye baya eskiye dayanıyor. Öğrenci evi manzaraları yazısında bahsetmiştim. O yazının burayı ilgilendiren kısmı şuydu;

3 yıl kaldığımız eski evimizden Haziran'da taşındık. Taşınma serüvenimiz ev sahibinin sözde tayini çıkma muhabbetiyle başladı. Taner'i aramış tayinim oraya çıktı Temmuz başına kadar evi boşaltın demiş. Taner'e "at yalanı" diye başlayan bir cümle kurdum. Eylül'e kadar kontratımız var. Kayseri'de ev kiraları peşin ödeniyor senelik. 1000 lirasını ödememiştik kiranın. Ev arayışlarına başladık filan neyse. Adama da kalan parayı ödemicez dedik. Adam da 200-300 lira bari verin dedi. Yok abi veremeyiz yeni eve bi sürü taşınma masrafı olcak, zaten 2 ay erken çıkıyoruz dedik. Hakkımı helal etmiyorum dedi. "Biz de etmiyoruz biz 3 kişiyiz!" dedik. Kısa bir süre sonra da tayinim çıkmadı kalın dedi. Yok dedik biz bulduk ev taşınıyoruz. Atmış yalanı yani.

Son yaşananlardan sonra evden çıkarken, sinir ve gafletle baya bi' dağıtmıştık evi. Bizim o halde bıraktığımız eve arkadaşımın arkadaşları taşınmış. 1-2 hafta önce farkına vardık bu durumun. Bizden sonra ev sahibi değişmiş, bizim dağınık bıraktığımız odaları filan düzeltmişler ama. Esas sürpriz mutfaktaymış.

Dün, o eve taşınan arkadaşımın arkadaşıyla önce tanıştık, hemen sonrasında yüzleştik. O kadar içerlemiş ki kız, başladı saymaya. Mutfak dolabının üst rafında salçalı makarnalar varmış. Onlardan bahsetti, "temizleyene kadar canım çıktı, tamamen de çıkaramadım onları" dedi. "Baya da bi' saydık bizden öncekilere siz olduğunuzu bilmeden, haberiniz olsun" dedi.

Ben de düşünüyorum; hani pistik filan ama mutfak dolabının üst rafına salçalı makarna atacak kadar da psikopat değiliz. Jeton sonradan düştü, gözümde o makarnalar canlandı. O makarnalar biz eve taşındığımızda da vardı. Bizim dolabın o kısmıyla pek işimiz olmadığından, bize rahatsızlık vermediğinden temizleme gereği duymamıştık. 3 yıl onlarla beraber yaşamıştık.

Kız bana bunları sayarken cevap olarak en son; "Size makarna bırakmışız yememişsiniz" deme yüzsüzlüğünü de buldum kendimde. Güldük filan. Tabi utandım da biraz. Mahçup da oldum. Bi' yanım kedi gibidir benim.

O değil de biz düdüklü tencerede nohut yapsak, o patlasa, bu kez de pişmiş nohut taneleri çıkardı mutfak dolabından. Sırf o yüzden cesaret edemiyorum. Patlaması sorun değil de. Temizleme kısmı can alırdı.

16 yorum:

Taner dedi ki...

kedi canını senin:)

ilnevyA dedi ki...

Anca yorum yap, hiç yazıyım deme sen! Büyük kediler canını senin :D

Büşra Bayram dedi ki...

hahahahha :D abimin öğrenci evini temizlediğim günler geldi aklıma. inanır mısn, rafa yapışmış kızartma tenceresini çıkarabilmek için kuzenle öyle bir asıldık ki, nerdeyse ulubatlı hasanın kılıcını taştan çıkardık. orayı temizledik, sonra yıkanmış bulaşıklar derken, kendimi duvar siliyor halde buldum :D bu öğrenci evleri çok fena ya :) 3 gün kaldık ama gel o 3 günü bir de bana sor :)

U Yeah dedi ki...

kurtlu makarnali tenceren oldu mu senin ayvenli :D Protein deposu. ciddi ciddi survivor olmustu ev/

Taner dedi ki...

yorum yapmadım lan!daha doğrusu yazıyı bile okumadım.:Dbaşlığı görünce ne yazacağını bilecek kadar tanıyorum gaba seni.neyse onu bunu bırakta yemek yapalım lan acıktım ben:D

ilnevyA dedi ki...

Taner nohut yaptık ya olm. Yeriz birazdan onu. O değil de biz düdüklüde nohut yapsak, o patlasa, bu kez de pişmiş nohut taneleri çıkardı mutfak dolabından aşsldkjafha

Hayal Meyal; öğrenci evleri candır.

Umut biz neler gördük, nelerimiz oldu bizim. Hayal gücünü zorlaman gerek :D

Taner dedi ki...

beni mutlu eden hiç erkek arkadışım olmamıştı.ta ki seni görene kadar...diye devam eden cümleleri,yemeği yedikten sonra sigaralarımızı ateşe verdiğimiz vakit söylemeyi düşünüyorum.:d

Adsız dedi ki...

Ahh öğrenci evleri :) Valla sırf bu yüzden bi temizlik şirketi kurucam, sadece öğrenci evlerini temizlicek, hem de uygun fiyata :))
Hayali bile güzel bee kaç gündür temizlik yapa yapa canım çıktı :)

ilnevyA dedi ki...

Çok mantıklı bir fikir, ama bizim evi temizlemeye geldikten sonra bırakılarlar lanet ederler :D

francesca mckennitt dedi ki...

Üff yapma ama ya. Benim bile Kayseri'ye kadar gelip o makarnayı temizleyesim geldi!

ilnevyA dedi ki...

Biz yapmadık ki, bizden öncekiler yapmış. Biz sadece görmezden gelmişiz :D

Archy dedi ki...

3 yıldır orarayı temizlememek nasıl bir mantıkdır?

Gerçi benim arkadaşlar da ocaklarının üstünü temizlemiyordu. Senede 1 kez temizlenirdi, onu da ben iğrendiğimden kendim temizlerdim. Ben olmasam hiç temizlenmeyecekti.

ceren dedi ki...

off! öğrenciliğimi özlüyorum okudukça. her şeyin ne kadar saçma bir o kadar da şahane olduğu zamanlar!

son kıllanma tarihi dedi ki...

dekolte resmi nereye gittiiii??? yakalayamadan kaldırın heralde:D

ilnevyA dedi ki...

Sen gör diye yine yayınladım :D akşama kadar dursun bari. Tahrik olsun insanlar. Suçu paylaşalım :D

ilnevyA dedi ki...

Evet herşeyin çok saçma, çok şahane olduğu zamanlar. Hç unutulmayacak anılar.