Okumadan Geçme

Facebook

20 Şubat 2010 Cumartesi

Bir Yazı Kaleme Almıştım Kendi Ellerimden..



2009 Ekim'de yazmıştım bunları. Buraya arşivimizde bulunsun diye ekledim. Facebook'taki geleceğimiz belli olmaz. Kaybolup gitmesin. Dileyenler okuyabilir. Dileyenler yok varsayabilir.


Bir yazı kaleme alacoğum. Dostlarım, arkadaşlarımı da katarak. Biraz sıkıcı bir adamım galiba. Bazen kendimden bile sıkılıyorum. Sıkıcılığımın esas nedeni sessiz sakin birisi olmam galiba. Az konuşan biri olmam bazen. Daha çok kendi kendimle konuşuyorum. Kimilerinin gülmediği şeylere gülüyorum. Birçoğunun güldüğü şeylere gülemiyorum. Özellikle yalnız hissettiğim zamanlarda.

Ruh halimi en iyi çözümleyen kişiler Sinan-Numan kardeşler. Kardeşlerim benim. Sinan'ın sürekli vurguladığı gibi umursamaz hallerimle birşeyler yapıyorum hep. Ne yaparsam yapayım. Umursamaz adamım işte. Telefonu açtığım gibi Sinan'ın sorduğu ilk şey; "napıyosun? Umursamaz tavırlarınla televizyon mu izliyosun?" olmuştu. Numan'ın akçakocada diskoya giren kız takliti ve çözümlemesine bir ömür boyu gülebilirim sanırım. Beni her daim güldürebilecek olan iki güzel dost. Hep var olun.

Ersin'im var 12 yıl oldu heralde hayatıma gireli. Yerin çok çok ayrı be! dostum. Ömrüm sonuna kadar ol hayatımda. Arada bir bana "yakışıklı piç" de. Kaldır bi taraflarımı. Ben de "hadi lan ne yakışıklısı" diyeyim. Aynı anda aynı şeyleri düşünüp aynı şeyleri söyleyelim hep. Sonra da o meşhur "zuha" kopmasıyla güzel kahkahalar atalım.

İlk gördüğüm zamanlar kim lan bu artist dediğim kardeşlerin kardeşi Egemen kardeşim. Senin gibi 5.00 ortalamaya sahip olan bi adama tembelliği bulaştırabilmek her yiğidin harcı değildir di mi? Kabul et tanıdığın en tembel adam benim. Pişman olmamışsındır umarım bunu sana bulaştırdığım için seni tanıdığıma. Güzel gözlü (Türkan Şoray :) ) güzel kardeşim. Hayatlarımızın yeniden aynı şehirde kesişmesi dileğiyle.

Esat; ilk zamanlar psikopat mı bu çocuk 2 dersaneye birden gidiyomuş diyodum. Gömülüp soru çözerken de görüyoduk seni. Tanımadığımız zamanlarda. Sonra birlikte geçen bir sene. Dersanedeki hocaların yaptığı ibneliklerden dolayı az mı sövüyoduk Egemen' Mehmet'e. :)

Yurtta ilk tanıştığım şahsiyet. Kızıl ejder, Bahtiyar, Adige, Önder'im.. Yurtta ilk dışarı çıktığımız günler ne çabuk geçti. Yapmadığımız şey kaldı mı seninle? Çevirmenliğinden ameleliğine kadar herşeyi yaptık. :) Daha da çok şey yapacağız..

İlk zamanlar söylediklerini anlamakta güçlük çektiğim şimdilerde ise tercümanlığını yaptığım Eşgi şahsiyeti. Senin gibi bir insan daha var mı lan dünyada? Senle beraber izlediğimiz en güzel iki film; "Michael Owen'ın Gözyaşları" ve "Denizdeki Okyanus" di mi? :) Şanslı sayıyorum kendimi seni tanıdığım için.

Obili, hey zenci adamım. İngiltere vizen çıkmadı mı daha? Alıştın oralara tabi kesmiyo artık İstanbul bile. Neleri paylaştık, neler yaşadık be kardeşim. Seni ışığı söndürmen için yatağından kaldırdığımız gece unutulmayacak. İngiltere'en getirdiğin çikolatalar duruyo hala. Geçenlerde Laz yemeye çalışmış ama becerememiş. :) Hatırası var, o önledi yemesini. Güzel dostum ilerleyen senelerde iş hayatında da birlikte olabilmek dileğiyle.

Laz; telefonunda hala sarsuk diye mi kayıtlıyım lan? Gelip bakacam birazdan. Eskiden yazan isim daha iyiyi sanki be: Rockçı :) Bak o kadar farklı eve filan çıktın ama yine benimle aynı odadasın. "Hasan yatalım daa" diyeceğin çok gün var önünde. Kurtulamadın yani :) Şu camı 24 saat açık tutturmasan iyi olacak ama. :) Hasta olcaz lan. Zaten sağlam sayılmayız. Hemşerim, kardeşim, sarsuktan sevgilerle.

Muhammed; Eşgi kadar olamasan da senin de konuşma hızın gayet iyi. Ulen manga konserine gittiğimiz gün neydi. Saçlar uzun filan tam özenti üniversiteye gelmiş tipler. Gelince bulaşık sırası sende haberin ola. :) Ha bir de Umut'u getirmeyi unutmayasın.

Taner; olm sen nasıl bir masondun öyle. İnternet icat olalı masonluğun kalmadı pek. Odandan kovar durursun. Ne olacak iki dakika durayım daa. Sabahın ilk ışıklarında balkonda ders çalışcaz beraber, güneşin doğuşunu izlemek için güneşin nereden doğduğunu bilmeden.(şurdan bi yerden doğuyodur) :)

Taha; grubunuzda solistlik yapma işkencesini size çektirdiğim için özür dilerim la. Naber la. Hey Earl, Hey Crabman. Translator Hasan'ın telif sahibi insan. Boş kutu bulacağın çeviri işlerini bekliyor. Haberin ola..

Meeehmet İnan. Şekercioğlunun söylemiyle. :) İddaa'da hiç bilmediğin izlemediğin sporlardan dünyanın parasını kazanıp sonra o parayı futbolda eriten başka kimse yoktur heralde. :)


Hatırlayamadığım tüm diğer dostlarım, kardeşlerim. Hepinizi çok seviyorum. İyi ki varsınız hayatımda. Böyle birşeyler karalamak istedim. Umarım rencide ettiğim kimse olmamıştır. Hepiniz iyi ki varsınız..

Ve kardeşler; ayrı olsak da paylaştığımız bir gökyüzü var. Beni özlerseniz gökyüzüne bakın. Ben hep orada olacağım.

Bu arada bunları yazmak duş alırken geldi aklıma. Bu da bir başka tartışma konusu. :)

3 yorum:

ÇitLemBik dedi ki...

bende yazmıştım bi kaç sene önce böle bi yazı çok sevdiğim arkadaşlarımdan ayrılmak zorunda kaldığımda. tanımıyo olsamda hepsini okudum :D şu iki dersaneye giden arkadasa bayıldım vay be ne tipler varmış valla. egemen zaten benim için özel hasan biliyosun hahaha :p ve tabi ki önder! canım ya selam söyle :) fotonuz süpermiş. melcons ve çit çiftini hatırlatıyorsunuz bana her seferinde. özellikle aynı şeyleri düşünüp aynı anda kahkaha atmaya başlamak diince aha dedim bunlar aynı biz :D hiç ayrılmayın ulan!

Adsız dedi ki...

ilk resimde hepiniz bir tip cıkmıssınız :)

ilnevyA dedi ki...

İlk fotoğraf tam albüm kapağı yapmalık ya.