Okumadan Geçme

Facebook

12 Ocak 2011 Çarşamba

Can Sıkıcı

Cuma günü Yöneylem Araştırması finalim var. Şu meşhur dersim. Bu ders yüzünden saçlarım döküldü lan.(Yok lan yok, ırsi de olabilir) Okulun biteceğine olan inancımı zayıflatıyor bu dersi hala geçememek. 4. kez alıyorum. Şimdiye kadar 4 vize 3 final olmak üzere toplam 7 Yöneylem sınavından aldığım en yüksek not 34. Bana her yer 61 olmalıydı. O kadar isteksizim ki çalışmak için. Zaten çalışınca da bişey anlamıyorum ki. Hem çalışıp kalınca üzülüyosun ya, çalışmayınca o da olmuyo. Zaten çalışmışsın çalışmamışsın bişey değişmiyo ki. Bunda tek başıma çalışmaya çabalamam(ve çalışamamam) ve dersi bilen bir tanıdığımın olmayışı-kalmayışı da etkili tabi. Aslında bu kadar zor olmamalı bu dersi geçmek. Herhangi bir dersi geçmek de o kadar zor olmamalı değil mi. Ama işte o kadar nefret ettim ki bu dersten ben. Bunda hocamızın dersi işleme tarzı ve sınavlardaki soru tarzı da etkili muhakkak. Sonunu bildiğim bir filme gidecekmişim gibi hissediyorum bu ders hakkında. Sürpriz oynamak istiyorum, filmin yeniden çekilmiş olmasını diliyorum. Ama bunun için bir şey yapamıyorum. Bu dersin sınavlarından birinde uyuyakalmıştım. Amma da yazdım ha. Altı üstü bi Yöneylem. Yönünü eyleyemediğim ders de geç işte. Ne çok birikmiş içimde.

Hazır modem çok fazla ısınmamışken, şu diğer mimi de yazayım. 1 hafta oldu nerdeyse yazamadım. 1-2 saate kopar yine bağlantım. En son modemin üstüne suyu dökücem. Sonra da önce duvara fırlatıcam, üstünde tepinicem. Video'ya çekip tüm paylaşım ortamlarında paylaşıcam.

İmge ve Mergiz belli bi yaşa gelip yap(a)madıklarımız konusunda orta açtılar. "Yapmak isteyip de yapabildiğin bişey var mı?" diye sorarlar adama önce. Neyse sıralayayım aklıma gelenleri.

  1. Hala kendime bi mp3 player almadım. Discman'le idare ediyorum.
  2. Bu yaşa geldim, o kadar çok şehir gezdim, hala İzmir'e gidemedim. Gittiğimde Bornova'dan başlıcam. Küçük Park civarından.
  3. Tam da hiç düzenli odam olmadı diye yazacaktım hevesle. Ama yaklaşık 10 gün önce Ersin'in düzenleyip, temizlediği odam neredeyse hala o günkü kadar düzenli ve temiz. O kadar emek verdi çocuk, kıyamıyorum dağıtıp pisletmeye.
  4. Hiç uçağa binmedim.
  5. Üniversite'de hiç kopya çekmedim diyebilirim. Çekemedim değil, çekmeye yeltenmedim.
  6. Kitap okuma alışkanlığı edinemedim. Senede 1 kitap belki. Bunu da biliyorsunuzdur da işte.
Kafam çok dağınık, bozuk. Çıkmıyo başka şeyler. Ne normal, ne de komik olabilecek birşeyler yazamıyorum.

Evet evet, aslında şu an 107 gol yemiş takımın teknik direktörü gibiyim. Yöneylem'den şimdiye kadar aldığım notların toplamına baktım, 94'müş. Girmediğim bir final var. Girmiş olsam belki 107 olurdu toplam.

5 yorum:

francesca mckennitt dedi ki...

ilnevyA; yöneylem nasıl bir ders bilmiyorum ancak bir de şöyle düşün. Moralini bozman hiçbir işe yaramayacak, pozitif düşünürsen geçme ihtimalin yüksek. Buradan konuşması çok kolay farkındayım ama biraz pragmatist düşün :))

Okuma olayına kızıyorum ama. Senede 1 kitap ne demek! 2011'de değişecek ilk şeyin bu olsun. Sonra Efes Pilsen'e gelir kulaklarını çekerim!

ilnevyA dedi ki...

Şu anda beni polyanna yapsanız bile geçemem o dersten :D Fobi haline geldi artık.

Okuma olayını askere saklıyorum. Askerde baya yükselticem okuma ortalamamı. Hatta giderken herkesten bir kitap isticem hediye olarak. Yüzsüzlüğün bu kadarı :P Ama hayırlı bi iş için isticem yani :D

Adsız dedi ki...

Rahat ol bu sefer hissediyorum geçiceksin, nasılsa kalırım diye çalışmadığım dersten geçtim ben sana da aynısı olucak :))
İzmir konusunda aynı şeyleri yaşıyorum seninle, ver elini beraber gidelim =))

ilnevyA dedi ki...

Bu kalmayı beklerken geçme olayını bi ben yaşayamadım ve yaşayamıcam sanırım :) Ersin boş kağıt verdim 3 dersten kesin kalıyorum diyip en kötüsü CC olmak üzere tüm derslerden geçiyodu :D Bizim hocalar mı çok insafsız, biz mi malız hala anlaşılamadı. Ama ben hissedemiyorum. Kutumda küçük hissediyorum. Açmayın kutuyu, söyletmeyin kötüyü hocalarım :D

İzmiir, evet gidelim. Durduğumuz kabahat.

ilnevyA dedi ki...

Ersin bu sınavları bitireli 2 seneyi geçti. Bi daha girer mi :) Bizimkilerin iq seviyesinin de tavana yapıştığını söyleyemem :) Nolcak bizim halimiz sorusuna da Cem Karaca'dan bir şarkıyla cevap veriyorum: "Döneceğz döneceğz aynı yere geleceğz."

Sizinkiler hangi üniversitenin hocası?