Okumadan Geçme

Facebook

17 Ocak 2011 Pazartesi

Karma (Geri Dönüş ve TTNET'e Saygı-Sevgi)

Bu sabah bir mesaj geldi telefonuma TTNET'ten.

-----flashback-----
Geçen yıl oturduğumuz evde benim üstümeydi internet ve evden taşınırken yaz boyunca burada bulunmayacağımız için iptal ettirmek için Türk Telekom'a gitmiştim. Onlar da "3 ay boyunca dondurabiliyorsunuz, eğer 3 ay sonunda açtırma talebinde bulunmazsanız hat kendiliğinden kapatılıyor" demişlerdi. Ben de "iyi madem öyle yapalım, yeniden açtırma ücreti ödemeyiz eğer 3 ay içinde geri gelirsek" diye düşündüm. Hay düşünmez olaydım! 3 aydan daha fazlası geçti, yeni taşındığımız evde Taner'in üzerine yeni bir bağlantı aldık. Aradan 2 ay daha geçtikten sonra telefonuma gelen mesaj; "90 küsür lira ödenmemiş borcunuz bulunmaktadır". Hemen Türk Telekom'a gidilir. Durum anlatılır ve karşılığında TT çalışanlarından biri; "dondurulduktan sonra kendiliğinden kapanmıyor açılıyor" der. "Nasıl ya siz bana tam tersini söylemiştiniz?" deriz ve sonra "tamam kapatalım" derler. Herhangi bir ücret talep etmemiştir o esnada TTNET. 1 gün sonra TTNET'ten bir telefon gelir ve "hattınızı kapatma talebinde bulunmuşsunuz onaylıyor musunuz?" diye sorulur. Tabi ki onaylıyoruz.
-----flashback-----

Aradan 1 ay daha geçer;
17 Ocak 2011 gününün sabahında TTNET'ten telefona gelen mesaj şu şekildedir: "İptal edilen ADSL hattınızın 100 küsür lira borcu bulunmaktadır. 20.01.2011'e kadar ödeme yapmamanız durumunda hukuki işlemler başlatılacaktır." Ödeme yapmayacağım. Ödemeyi yapabilecek durumda değilim ama, o maddi güce sahip olsam da yapmazdım. Burada mağdur duruma düşürülen yine bizleriz her zaman olduğu gibi. Benim kapatacağım hattı "donduralım, o süre içinde açtırmazsanız kendi iptal olur" diyorsun önce bana. Sonra o hattı bana sormadan açıyorsun. "Ben bu hattı kullanmıyorum ki kapatılsın" talebinde bulunduğunda telefon açıyorlar "neden aboneliğinizi iptal ediyorsunuz, kapatalım mı, onaylıyor musunuz" diye.

Hattı kapatırken telefon açıp soran zihniyet,
neden acaba benim dondurduğum ve kendiliğinden kapatılması gereken hat açılırken arayıp sormuyor veya bilgilendirmiyor? Hattı neden kapattığımı soran ve biz değerli! müşterilerinin şikayetlerini dinlemek isteyen TTNET, sadece müşteri kaybederken nedenleri soruyor, müşteri kazıklarken nedenler önemli olmuyor nedense!

12 yorum:

Ebru dedi ki...

Okurken sinir tepeme çıktı yaşarken ne fenadır. 'o hattı alın...' demek geliyor insanın içinden.

ilnevyA dedi ki...

Tüm günüm sinir stresle geçti. Bir daha arasınlar da konuşalım. Tüm bu olanlarda hiç sert konuşmamıştım, düzgün yaparlar işlerini diye. Ama nerde. Bağırıp çağırmayan haksız bu ülkede. Siyasetçiler de o yüzden birbirlerine bağır çağır takılıyorlar demek ki. Çok gıcık durumlar..

Adsız dedi ki...

çok gıcık bir durummuş hakkaten :s hani sakalım yok ki sözüm dinlensin derler ya, artık devir değişti ağır durmakla söz dinletemiyoruz diş göstermek gerek...
bu arada bizim net de bugün düzeldi, ben de burdan sevgi ve saygılarımı göndermek istiyorum ttnete (!)

ilnevyA dedi ki...

İnsanlıktan anlamıyorlar ki. İyi niyetin suistimali.

schrödingerin kedisi dedi ki...

Ttnet'e kafam girsin! Ölesiye tiksiniyorum bu Ttnet'ten ya..
Bu arada hoşgeldin :)

ilnevyA dedi ki...

Hoşbuldum, hoşbuldum :) Ttnet.. Daha diyecek çok şey var da neyse. gg'ye girer hepten.

Lütfücüğüm dedi ki...

Saygılar, sevgiler.

http://img35.imageshack.us/i/telekomi.jpg/

Telekom Galatasaray sponsoru, Nihat Doğan protokolden Galatasaray maçları izliyor. Lanet gelsin.

En iyisi osurıyim ben.

ilnevyA dedi ki...

"Hayat ne garip vapurlar filan" bakınızı vermek lazım tam bu noktada heralde.

Archy dedi ki...

TTNet güzel ülkemde en çok sövülen kurumdur. Aklıma geldikçe bende sövüyorum hakkım. Sizde sövün hakkınız..

Konuya dönersek yarın telekom bayisine git bu işi hallet. Yoksa başını ağırtabilir.

tenekeci dedi ki...

osurmak lan!

francesca mckennitt dedi ki...

Türk Telekom talks :))
Geçmiş olsun efendim. Neyse ki yine buralardasınız :)

ilnevyA dedi ki...

Bilmukabele :)