Okumadan Geçme

Facebook

19 Ocak 2011 Çarşamba

Somewhere Over The Rainbow



Bir şarkının sözleriyle müziği bu kadar mı bütün ve uyumlu olur. Bu kadar mı aynı şeyleri anlatır. Sözlerini anlamıyor da olsanız, kendinizi bulutların arasında kanat çırparken, uçarken hayal edersiniz bu şarkıyı dinlerken. Gözleri kapatıp o hayallere doğru dalınası. O kadar güzel, bir masal kadar güzel, çok güzel.

Ama işte masallar gibidir. Şarkı boyunca bulutların arasında dolaşırsınız. Şarkı biter yine kendi dünyanıza dönersiniz ve yere çakılırsınız.

12 yorum:

mergiz dedi ki...

çocum
niye o saatte post atıyürsün? uykun neyin yok mu senin?

bütün turşular aynıdır dedi ki...

dün gece mutlu uyudum resmen bu şarkı sayesinde. bana bir şeyler için 'dinle' diyorsun ya çok iyi oluyor. çok da güzel oluyor.

ilnevyA dedi ki...

yatmadan önce bir post darbesi yapayım dedim işte. uykum da vardı fazlasıyla ama takıldım kaldım işte.

Gülçin sevindim mutlu uyumuş olmana. İyi edecek başka şarkıları da dinle derim umarım.

Sergerdan dedi ki...

Müzik, sözler, söyleyen kişi ve çaldığı estrüman hepsi birbiriyle uyumlu ya. süper

schrödingerin kedisi dedi ki...

Bazen beni korkutuyorsun..
Az önce bu şarkıyı dinliyordum, hatta 3 kez üst üste dinledim. Sonra senin blogunu açtım ve karşımda bu şaarkı.. Senin blogunda birkaç kez daha başıma gelmişti bu tarz bir şey, yavaştan yusuf yusufa bağladım hani :)
Yalnız tek farkı, ben bu şarkıyı dinlerken çok kötü oluyorum.. Fazla mutlu bir şarkı çünkü. Fazla mutlu hayallerimde de yalnızca o var. O'nu düşünürken ağlamak da karşı koyamadığım bir şey..
Çok zor bir sürece girdim, bakalım ne kadar dayanıcam..

ilnevyA dedi ki...

"Tesadüfler bazen gülümsetir" demiştim yaklaşık bir yıl önce. Korkutmuşum gibi duruyor ama gülümsemişsindir diye de tahmin ediyorum :)

Sen dinlerken kötü oluyorsun, ben bitince. Sonucu aynı, gidiş yönleri farklı. Sen doğudan geliyorsun İstanbul'a, ben batıdan. Sen şarkıyı dinlerken güneş batıyor. Ben güneşin batışına ilerliyorum şarkının bitişiyle.

pisicshik dedi ki...

http://www.myvideo.de/watch/7152511/Norah_Jones_Somewhere_over_the_rainbow bir de bu sesten dinleyin. ilk bu kişiden dinlemiştim:)videoyu da ancak bu siteden bulabildim :)

ayrıca şu yorumunu da bayıldım:)

"Sen doğudan geliyorsun İstanbul'a, ben batıdan. Sen şarkıyı dinlerken güneş batıyor. Ben güneşin batışına ilerliyorum şarkının bitişiyle."

ilnevyA dedi ki...

Bakıyorum Norah Jones yorumuna da.

Jove dedi ki...

baktın mı?!

ilnevyA dedi ki...

Evet baktım o da güzel söylemiş. Ama İz amcamızınkinin yeri başka yine de.

Jove dedi ki...

daha rahatlatıcı evet

ilnevyA dedi ki...

Zaten bu şarkıyı ben bile şu berbat sisimle söylesem kötü durmaz gibi geliyor. O kadar mutlu, acaip bi şarkı.